kustannus

KUVASherman Alexie:
Intiaaniblues

10/2009 • nid. • A5, 277 s. • ISBN 978-952-5459-11-1

25 €  tilaa

Suomentanut Jussi Hirvi – katso suomentajan esittely

Entä jos Robert Johnson ei olisikaan kuollut?

Kauan sitten kuolleeksi luultu blueslaulaja Robert Johnson ilmestyy syrjäiseen intiaanireservaattiin paholainen kintereillään. Johnsonin taianomainen kitara päätyy erään reservaatti-intiaanin käsiin: Thomas Tekee Tulet on sopeutumaton tarinankertoja ja muusikko. Kitara kehottaa Thomasia perustamaan rockbändin, ja tästä alkaa ontuva odysseia, joka kuljettaa intiaanikolmikkoa muihin reservaatteihin, rähjäisiin cowboybaareihin, Seattleen ja lopulta aina New Yorkiin asti. Taustatukea bändille antaa legendaarinen muusikoiden ystävä, myyttinen Suuri Äiti.

Romaani on koominen tarina alistussuhteista, musiikin voimasta, kuolemasta ja lunastuksesta sijoitettuna nykyajan intiaanien maailmaan. Alexien kielenparsi tuo keveydessään mieleen Vonnegutin.

Lisätietoja

Sherman Alexie

KUVA SHERMAN ALEXIE on vuonna 1966 syntynyt kirjailija, käsikirjoittaja, elokuvaohjaaja ja standup-koomikko. Hän on itse kasvanut kirjassa kuvatussa Wellpinitin kaupungissa, ja on ollut raittiina 23-vuotiaasta lähtien.

Esikoisromaani Intiaaniblues on voittanut American Book Award -palkinnon. Alexie on myös levyttänyt romaanin laulutekstit Jim Boydin kanssa, ja kaksikko on esiintynyt Indigo Girlsin lämmittelijänä.

Alexien käsikirjoittama elokuva Smoke Signals sai vuonna 1998 yleisön palkinnon Sundance-elokuvafestivaaleilla.

Asiasanat: intiaanit, musiikki

© Green Spot 2006-2023
Green Spot • Aadolfinkatu 7 A 25 • 00500 Helsinki
Puh. 040 771 2098
Palaute: Käytä palautesivua tai lähetä sähköpostia.