kustannus

KUVAKirsi Salonen:
Mielen luonto. Eko- ja ympäristöpsykologinen näkökulma

11/2010 • nid. • A5, 143 s. • ISBN 978-952-5459-13-5 • 14+

25 €  tilaa

Luontoympäristö edistää terveyttä

Mielen luonto ja luonnon mieli -kirja antaa lukijalle monipuolisen kuvan luonnon merkityksestä psyykkiselle hyvinvoinnille sekä ympäristökäyttäytymiselle.

Ympäristö vaikuttaa välittömästi ihmiseen. Se voi aiheuttaa psyykkistä pahoinvointia ja mielenterveysongelmia, mutta voi myös edesauttaa hyvinvointia ja mielenterveyttä. Erityisesti luonnonympäristössä ihminen pystyy säätelemään olotilaansa terveyttä edistävään suuntaan. Miten tämä tapahtuu? Tähän kysymykseen pyritään kirjassa löytämään vastauksia.

Voit kirjan avulla muodostaa omia, sinulle sopivia käsityksiä luonnon mielestä ja mielen luonnosta. Saatat tehdä muutoksia arkeesi, ottaa luonnon yhä enemmän ja tietoisemmalla tavalla osaksi elämääsi.

Kirja on suunnattu sosiaali-ja terveysalan ammattilaisille, ympäristösuunnittelijoille, opettajille ja kaikille, joita kiinnostaa kohentaa oman itsen, muiden ihmisten sekä koko maapallon hyvinvointia.

Kirja on nelivärinen ja runsaasti kuvitettu.

Kirsi Salonen

KUVA KIRSI SALONEN on eko-ja ympäristöpsykologiaan erikoistunut psykologi. Hän on yli kymmenen vuoden ajan kehittänyt ja käyttänyt ekopsykologisia menetelmiä osana psykologintyötään - psykologin vastaanotolla, työnohjauksessa ja koulutuksissa. Salonen kirjoittaa parastaikaa väitöskirjaa ympäristöpsykologian alalta. Vuodesta 2003 lähtien hän on toiminut Psykologiliiton eko-ja ympäristöpsykologian toimikunnan puheenjohtajanan. Aiemmin hän on kirjoittanut kirjan Mieli ja maisemat - eko-ja ympäristöpsykologian näkökulma (Edita 2005).

Asiasanat: ekopsykologia, luontoajattelu

© Green Spot 2006-2023
Green Spot • Aadolfinkatu 7 A 25 • 00500 Helsinki
Puh. 040 771 2098
Palaute: Käytä palautesivua tai lähetä sähköpostia.