kustannus

KUVAJames Lovelock:
Gaian kosto. Miksi Maa-planeetta taistelee vastaan – ja kuinka voimme vielä pelastaa ihmiskunnan (loppuunmyyty)

10/2006 • nid. • A5, 212 s. • ISBN 952-5459-05-5 • 84.2

25 €  

Suomentanut Jussi Hirvi – katso suomentajan esittely

”Kaikkien aikojen tärkein kirja ympäristökriisistä” — The Independent

Erilainen kirja ilmastonmuutoksesta. Gaia-teorian kehittäjänä tunnettu tiedemies ja ympäristövaikuttaja käsittelee tässä suurta huomiota saaneessa uutuuskirjassaan ilmastonmuutosta kokonaisvaltaisesta ”planeetan lääkärin” näkökulmasta käsin. Hän esittää, että ilmaston yhä lämmetessä edessämme on pian dramaattinen muutos, jonka jälkeen Maa-planeetta ei enää ole entisensä. Kovien olojen karaisema planeettaekosysteemi kyllä selviytyy kriisistä, mutta meidän ihmisten sivilisaatio sen sijaan on vakavasti uhattuna.

Lovelock panee asioita railakkaasti uuteen tärkeysjärjestykseen. Erityisesti hän puolustaa ydinvoiman käyttöä siirtymäkauden energiaratkaisuna, parempia ratkaisuja odoteltaessa.

Saatesanat: ilmastontutkija, prof. Markku Kulmala

Alkusanat: Eero Paloheimo

Lisätietoja

James Lovelock

KUVA James Lovelock tunnetaan ennen muuta rohkealla tavalla monitieteellisen Gaia-hypoteesin (myöhemmin Gaia-teorian) isänä. Ympäristöajattelun alalla hän kuuluu tärkeimpiin kansainvälisiin mielipidevaikuttajiin. Lovelock on peruskoulutukseltaan kemisti, ja lisäksi lääketieteen ja biofysiikan tohtori. Vuodesta 1964 lähtien hän on toiminut riippumattomana tutkijana, ja vuodesta 1974 hän on maineikkaan Royal Societyn jäsen. Vuonna 1997 Lovelockille myönnettiin "ympäristöalan nobeliksi" luonnehdittu Blue Planet -palkinto. Lovelockin kirjoista on tätä ennen suomennettu Gaia - Äiti maa (1984).

”Yksi aikamme suuria ajattelijoita” — New Scientist

Asiasanat: ilmastonmuutos, Gaia-teoria

© Green Spot 2006-2023
Green Spot • Aadolfinkatu 7 A 25 • 00500 Helsinki
Puh. 040 771 2098
Palaute: Käytä palautesivua tai lähetä sähköpostia.