kustannus

KUVAVirppi Venell, Kari Fagerholm & Kari Silfverberg (toim.):
Neljän tuulen tiet. Alkuperäiskansojen elämänviisautta etsimässä (loppuunmyyty)

08/2007 • nid. • 240 x 170, 128 s. • ISBN 952-5459-06-7 • 49

23 €  

Ikivanhaa viisautta ja kulttuurien kohtaamisia

Neljä Tuulta -yhteisön yhteenkokoamat kirjoittajat maailman eri kolkilta kertovat tässä kirjassa värikkäästi maailman eri kulttuureista, perinteistä ja myyteistä sekä Neljän Tuulen yhteisön toteuttamista kesätapahtumista.

Pääpaino on alkuperäiskulttuureilla, joiden ikivanha ekologinen tieto ja ymmärrys tarjoavat länsimaiselle ihmiselle arvokasta elämänviisautta ja tasapainoisen luontosuhteen aineksia.

Kirjan kuvituksena on 70 Virppi Venellin värivalokuvaa. Kirjoittajia ovat dokumentaristit Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapshui, Kalevala-kirjailija Timo Heikkilä, Kalevalaa persiantanut Kiamars Baghbani, nykysamaani Johannes Setälä, naistutkija Kaarina Kailo ja monet muut (ks. täydellinen sisällysluettelo näytesivuilta, linkki alempana tällä sivulla).

Neljä Tuulta on avoin yhteisö, joka kokoaa ihmisiä eri kulttuureista vuoropuheluun ja yhteisölliseen kokemiseen. Yhteistyötä tehdään niin alkuperäiskansojen edustajien kuin Suomessa asuvien maahanmuuttajienkin kanssa. Toiminta on ideologioihin sitoutumatonta ja pyrkii eri aatteiden kunnioittavaan kohtaamiseen.

Yhdistyksen toiminta on keskittynyt eri puolilla Suomea järjestettäviin Neljän Tuulen kesätapahtumiin. Vuosien 1996–2006 välisenä aikana järjestettiin kymmenen kesätapahtumaa, joihin osallistui kutsuttuina alustajina, kouluttajina ja rituaalien ohjaajina alkuperäiskansojen edustajia ja tutkijoita muun muassa Suomen, Ruotsin ja Norjan saamelaisalueilta, Virosta, Venäjältä (Marinmaalta, Siperiasta ja Tuvasta), Intiasta, Tiibetistä, Senegalista, USA:sta, Meksikosta,Haitilta, Guatemalasta, Perusta ja Australiasta.

Lisätietoja

Asiasanat: alkuperäiskansat, luontoajattelu

© Green Spot 2006-2023
Green Spot • Aadolfinkatu 7 A 25 • 00500 Helsinki
Puh. 040 771 2098
Palaute: Käytä palautesivua tai lähetä sähköpostia.