kustannus

KUVAHenry David Thoreau:
Vaellus vuorelle. Ja muita esseitä

11/2007 • nid. • A5 • ISBN 978-952-5459-07-4

25 €  tilaa

Suomentanut Antti Immonen – katso suomentajan esittely

Klassiset luontoesseet ensimmäistä kertaa suomeksi

Thoreaun esseet ovat keskeistä maailmankirjallisuutta, ja tämä kokoelma sisältää niistä tärkeimmät - lukuunottamatta kahta, joista on jo saatavissa tuoreet suomennokset.

Thoreau hyökkää protestanttista etiikkaa ja kapitalismin henkeä vastaan. Hän vannottaa lukijoitaan luottamaan itseensä ja ajattelemaan omilla aivoillaan.

Minämuoto tekee tieteelliset ja filosofiset ajatuskulut eläviksi ja konkreettisiksi. Thoreau on tunnettu kyvystään yhdistää oppinutta filosofiaa ja luonnontiedettä arjen kuvaukseen.

Thoreau on vaikuttanut paljon 1900-luvun rauhanliikkeeseen ja ympäristöajatteluun. Hän tuli lisäksi perustaneeksi kokonaisen kirjallisuuden lajityypin, luonto- tai ympäristökirjallisuuden, joka Yhdysvalloissa on edelleen voimissaan - esimerkkeinä Rachel Carson, Edward Abbey ja Gary Snyder.

Luettelo kirjan esseistä: Massachusettsin luonnonhistoria, Kievarin isäntä, Vaellus vuorelle, Talvinen kävely, Orjuus Massachusettsissa, Puiden lisääntyminen, Syksyn värit, Villiomenat, Periaatteeton elämä, Yö ja kuutamo.

Kirjassa on 10 sivua käsittävät suomentajan alkusanat.

Asiasanat: luontoajattelu, transsendentalismi

© Green Spot 2006-2023
Green Spot • Aadolfinkatu 7 A 25 • 00500 Helsinki
Puh. 040 771 2098
Palaute: Käytä palautesivua tai lähetä sähköpostia.